Categorieën
Duurzaam

Rij je een rondje mee in de Tesla?

IMG_0479Mensen die mij kennen weten dat ik superenthousiast ben over elektrische auto’s. En dat terwijl ik eigenlijk niets met auto’s heb. Het zijn voor mij simpelweg vervoersmiddelen. Ik ben echter grote fan van het merk Tesla. Dit zijn geavanceerde en zeer sportieve auto’s. De eerste echt door Tesla ontworpen auto heet ‘Model S’. Het is een auto die altijd online is: vlakvoor vertrek zet je via je smartphone de climate control aan en als je een paar minuten later daadwerkelijk vertrekt is de auto netjes op temperatuur. Nooit meer krabben en nooit meer in een hete auto stappen dus! Je weet altijd waar de auto geparkeerd staat en hij geeft netjes alle meldingen op je telefoon weer. De auto is (nog) niet te stelen en hij is de meest veilige sedan op de weg. Qua kosten is de aanschaf de hobbel, maar per kilometer betaal je tweederde minder dan met een ‘normale’ auto.

Tilburg
De Europese assemblage gebeurt in Tilburg. Bij ons om de hoek dus. Ik kom er geregeld langs en vergaap me dan aan de auto’s. De afgelopen twee weken heb ik een Model S ter beschikking gehad en ik ben nog enthousiaster geworden.

Autorijden 2.0
Een Tesla is een auto 2.0. Tanken hoeft nooit meer; je vertrekt altijd met een volle tank, dus komt het zelden voor dat je tussendoor ergens zou moeten opladen. Rijden op eigen opgewekte zonne-energie is helemaal een leuk gevoel. En wat een kracht zit er in deze auto! Zelfs in de aller-’traagste’ versie (357pk) gaat het gigantisch vlot. Het is echt leuk om te stoppen bij een oranje stoplicht, want als je als eerste kunt vertrekken kun je even de Tesla-glimlach op je gezicht krijgen. En wat een rust; de auto is ontzettend stil. Zowel in wegligging, trillingen als geluid.

De auto herkent mij als bestuurder zorgt automatisch voor de juiste standen van stoel, stuur en spiegels. En iedere maand verbetert deze auto zichzelf. Een auto die beter wordt in plaats van slechter? Dat kan omdat er ontzettend veel op de enorme computerschermen in de auto gebeurt. En die krijgen geregeld een update, waarna hij meer, beter en sneller kan.

Rij je mee?
De afgelopen dagen heb ik met vrienden, kennissen en buren tientallen testritten gemaakt. Wat blijft het een prachtige ervaring! Dus wie wil er nog een rondje mee in de Tesla!?