Categorieën
Duurzaam Elektrisch rijden Groene energie

Qurrent

Sinds een half jaar maak ik gebruik van de Qbox, een superfijne energiemeter. Een aanrader voor iedereen. Sinds deze maand zijn ook mijn zonnepanelen er aan gekoppeld. De Qbox is gratis als je klant bij Qurrent bent/gaat worden. Bekijk hier het filmpje met een korte uitleg over de Qbox:

Het fijne aan dit mini-apparaatje is dat je echt goed inzicht heb in je verbruik (en eventueel productie). Een goede website en App op je telefoon en tablet vormen de aanvulling op dit kastje; iedereen kan er mee uit de voeten. Mijn huis is er weer een stapje slimmer mee geworden. Qurrent is trouwens sowieso een erg fijn bedrijf; mocht je contractvrij zijn bij je huidige energieleverancier: stap over!

Sowieso is het een goed idee om een energieleverancier uit te zoeken die geen winst maakt op jouw verbruik. Het is toch eigenlijk een raar tegengesteld belang; Essent maakt winst op jouw verbruik, maar probeert je te helpen minder energie te gebruiken. Qurrent is door de consumentenbond uitgeroepen tot meest groene energieleverancier van Nederland. Mijn ervaringen met overstap en de klantenservice zijn prima. Heb daarnaast winddelen besteld om het stukje energie dat ik nog tekort kom volledig te compenseren. Nu dus echt 0-op-de-elektriciteitsmeter, ondanks dat wij met onze Renault Zoe nu helemaal elektrisch rondzoemen. Dat geeft een (h)eerlijk gevoel!

Nu doorsparen voor een Tesla batterij en Tesla Model X, dan zijn we helemaal energie-onafhankelijk hier op de Scholverbos 61.